It is currently Sat 18 May 2013 14:13

All times are UTC [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
PostPosted: Thu 23 Feb 2012 15:02 
Corporal

Mam pytanie rozegrałem 4 misje panzer dywfisjon 2 :D i potraciłem troche jednostek, nie mam już w ogóle Leopardów i musze odblokowywać nowe czołgi troche dziwnie że nie ma tam po misji żadnej opcji odnowienia strat tylko trzeba odblokowywać nowe jednostki, 5 misje rozegram jako panzer dyfisjon amerykańskimi jednostkami :S chyba że ślepy jestem bo próbowałem wszystkiego żeby zastąpić zniszczone leopardy nowymi "proso z fabryki" niestety nie znalazłem takiej opcji i musze kupić amerykańskie... ;/

.
▲ ▲

Profile  

PostPosted: Wed 22 Aug 2012 11:42 
Private

Czy jest możliwość uzupełnienia zaopatrzenia.
W trakcie walki zużyłem całe zapasy w bazie i stoję jak Alianci we Francji z braku paliwa i amunicji. :cry:

Profile  

PostPosted: Mon 27 Aug 2012 15:53 
Lieutenant Colonel

Zaopatrzenie transportujesz dzięki jednostkom logistycznym jak np. ciężarówki URAL, KOLOS, T813 lub dzięki helikopterom zaopatrzenia jak np. PUMA lub Mi26. Wszystko to jest w pierwszej zakładce "LOGISTYKA".

Powinieneś mieć także na mapie WBO (Wysunięta Baza Operacji), gdzie pojazdy logistyczne mogą załadować ponownie wskaźnik poziomu zapasów. Także twoje jednostki w pobliżu WBO mogą czerpać zapasy.

Profile  

PostPosted: Fri 31 Aug 2012 12:31 
Private First-Class

Quote:
Zaopatrzenie transportujesz dzięki jednostkom logistycznym jak np. ciężarówki URAL, KOLOS, T813 lub dzięki helikopterom zaopatrzenia jak np. PUMA lub Mi26. Wszystko to jest w pierwszej zakładce "LOGISTYKA".

Pobawię się w archeologa forumowego :) choć w zasadzie forum jest tak mało aktywne ...
Koledze rozpoczynającemu wątek chodziło chyba o coś innego.
Rozpoczynasz kolejne Operacje z "czystym" kontem, z pewnym zestawem podstawowym jednostek danej formacji (panzerbrigade w operacji 1, pozostałości Specnazu w operacji 4).
W obrębie operacji z misji na misję przechodzą jednostki, które przeżyły misję (nie ważne czy miałeś je tylko w talii czy wezwałeś na pole bitwy). Jeśli jednostki brały udział w bitwie to mogły zdobyć doświadczenie i to doświadczenie przechodzi wraz z jednostkami z bitwy na bitwę.
Zauważ, że brak możliwości "kupienia" uzupełnień jest jak najbardziej logiczny. Przecież kolejne misje to bitwy następujące po sobie w odstępach kilku-kilkunastu dniowych. Uzupełnienie strat bojowych nie występuje nigdy z "automatu". Jednostki muszą zostać zluzowane na linii frontu, przeniesione na tyły, uzupełnione, doszkolone. To proces który w realu trwa od kilku do kilkunastu tygodni.
Przed każdą kolejną misją w związku z postępami scenariusza dostajesz też dodatkowe jednostki które możesz wezwać w kolejnej bitwie/misji.
Czasami dostajesz też jednostki, których nie "kupiłeś" za gwiazdki - pomimo tego możesz je używać, są już zwykle na planszy przed startem.

Podsumowując:
- szanuj jednostki i dbaj o małe straty, każda stracona jednostka w misji to brak jej w talii w następnej misji.
- jednostki doświadczone w kampanii nie kosztują ani trochę więcej od podstawowych (ale trzeba je samemu "wyhodować"), w multiku doświadczenie sporo kosztuje.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC [ DST ]