It is currently Sat 25 May 2013 11:39

All times are UTC [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 12 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
PostPosted: Wed 25 Jan 2012 18:21 
First Sergeant

W końcu udostępniona została encyklopedia jednostek dostępnych w grze: http://www.wargame-ee.com/index.php?rub=database-home
Do jutra nie będzie oficjalnej informacji na stronie. Do tego czasu wiedzą o tym tylko użytkownicy forum. Jeśli znajdziejecie jakieś błędy/macie pytania piszcie w tym temacie lub bezpośrednio w temacie w angielskiej części.

Profile  

PostPosted: Wed 25 Jan 2012 18:27 
First Sergeant

Z polskich jednostek znalazłem póki co:
Piechota: saperzy szturmowi, spadochroniarze i piechota zmechanizowana.
Czołgi: T-34/85M1
Śmigłowce: Gniewosz i Salamandra
Bojowe wozy piechoty: póki co TOPAS i SKOT oznaczone są jako polskie, nie wiem czy tak zostanie
Wozy zaopatrzenia: Ural
I to wsio.

Profile  

PostPosted: Fri 27 Jan 2012 21:12 
First Sergeant

Hmmm...brak wozu dowodzenia, jakiejkolwiek artylerii i samobieżnych jednostek p-lotniczych. Na dodatek polskie rozpoznanie ssie. No i trochę słaby czołg podstawowy ;)
Czystego LWP w deku z tego nie będzie, bo domyślam się, że bez ruskiego wozu dowodzenia nie będzie się dało grać, a bez porządnego pancerza i artylerii gry będą nie do wygrania. Nie to, by mi jakoś to przeszkadzało (poza tym nie wiem jeszcze czy kupię grę, będzie to zależeć od ceny), ale szkoda trochę że twórcy nie zrobili narodowych wozów dowodzenia, na przykład STARA 266 dla PRL :lol:

Profile  

PostPosted: Fri 27 Jan 2012 21:34 
First Sergeant

To akurat było wiadome od razu, że nie będzie się dało stworzyć czysto polskiego decku. A i nie taka była chyba idea twórców skoro gra ma się skupiać na konflikcie NATO kontra Pakt Warszawski.
Prawde powiedziawszy to "nasze" jednostki są raczej kiepskie. Najbardziej wartościowe wg mnie to SKOT i Saperzy Szturmowi. Wszystko będzie zależeć od cen każdej jednostki.
A jeśli jesteśmy przy cenach to na tym forum pojawiło się, że na Polskę gre ma wydać muve.pl. Na ich stronie można już kupić za 64,9 czyli jak na moje bardzo uczciwa cena ;)
Prawdopodobnie będzie jeszcze open beta przed premierą gry więc będziesz mógł przed kupnem sprawdzić grę.

Profile  

PostPosted: Fri 27 Jan 2012 21:37 
First Sergeant

Jak już mówiłem, nie robi mi to dużej różnicy. Najważniejsze, by gra była grywalna a starcia trwały średnio co najmniej od 10 do 20 minut ;)

Aha, wolę określenie "Układ Warszawski" niż "Pakt Warszawski".

Last edited by buczer on Fri 27 Jan 2012 21:41, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: Fri 27 Jan 2012 21:40 
First Sergeant

Myślę, że bardziej koło 20 ;)
W becie nie zwracałem za bardzo uwagi na to ile trwały starcia, ale tak czy siak się nie dłużyły.

Profile  

PostPosted: Fri 27 Jan 2012 21:42 
First Sergeant

Wow, czyli mniej więcej tyle ile średni mecz multiplayer w Brood Wara? Bosko :] Bo bałem się, że mogą być za krótkie.

Profile  

PostPosted: Fri 27 Jan 2012 21:58 
First Sergeant

Była możliwość ustawienia dwóch różnych warunków zwycięstwa: punkty lub czas.
Ustawiało się też ilość punktów do wykorzystania na początku gry. Mi się najlepiej grało kiedy każdy gracz miał 1000 punktów. Ale wiem, że dla niektórych to było za mało.
Najdroższe były helikoptery dowodzenia chyba jakoś ponad 200 punktów. Samochody dowodzenia koło 200. Apache i Havoc też koło 200. Zaawansowane czołgi 150-200. Najtańsze czołgi chyba jakoś po 40, najtańsza piechota za 5 przy czym nie można kupić samej piechoty więc dochodzi koszt tansportera. Najtaśzy był chyba BMP-1 za 10 punktów.
Przypuszczam, że ceny się zmienią. Śmigłowców dowodzenia nikt nie używał bo były za drogie, Apache i Havoc nie były warte swojej ceny. Wynikało to może z tego, że przychód punktów był troche wolny. Sektory miały wartości punktowe 1, 2, 3 i 4. Oznacza to ilość punktów na każde cztery sekundy. Czyli sektor 1 to 15 punktów na minute a sektor 4 to 60 punktów na minutę. Jednak to już zostało zmienione i każdy sektor ma plus jeden czyli 2, 3, 4, 5. Mówię tu o mapie Fulda Gap bo tylko ona była grywalna w becie.

Profile  

PostPosted: Fri 27 Jan 2012 22:18 
First Sergeant

Brak możliwości kupienia "czystej" piechoty...interesujące. Czyli w zasadzie nie będzie można olać transportery, kupić za oszczędzoną kasę śmigłowiec transportowy i dodatkową piechotę i " żabimi skokami" przerzucić je powietrzem na sprzyjający piechocie teren?

Profile  

PostPosted: Fri 27 Jan 2012 22:28 
First Sergeant

Niestety z tego co wiem nie będzie to możliwe. Oczywiście można kupić piechotę od razu w śmigłowcu.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 12 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC [ DST ]